Doinja's Blog

Over dagelijkse dingen en andere wereldse zaken

Slechte start

januari10

Het nieuwe jaar is wat hardlopen betreft niet helemaal goed begonnen. Zoals ik al eerder schreef begon mijn knie te zeuren tijdens mijn eerste loopje van 2016 op 1 januari. Gelukkig viel t mee en kon ik de Genneper Parken Nieuwjaarsloop goed uitlopen. Afgelopen week rust gehouden wat het lopen betreft en voor vandaag stond er een 10 km duurloopje op het programma. De eerste 4 km liepen heerlijk. Het was prachtig weer en ik kon goed het tempo aanhouden. Toen begon mijn knie weer te zeuren en bij 5 km deed het echt zeer. Ik heb de volgende kilometer gewandeld en het toen opnieuw geprobeerd. Maar het ging echt niet meer. Niet alleen deed het zeer, het leek ook of ik door dat been heen zakte. Flink balen en tranen van frustratie.

Eenmaal thuis zakte de pijn en na een frisse douche even de weekboodschappen gehaald. Maar dat was blijkbaar teveel van het goede… want ook daar weer hetzelfde. Ik ga morgen de fysiotherapeut bellen en hoop van harte dat hij de juiste tips heeft zodat ik weer snel vooruit kan.

Ik zou het tot nu toe juist een prettig excuus gevonden heb om niet te gaan sporten… een blessure. Raar, hoe de positieve effecten van het hardlopen in een redelijk korte tijd zo gewoon geworden zijn. Het in beweging zijn, buiten zijn en tijd voor mezelf hebben tijdens het lopen. Ik hoop dat ik snel weer verder kan.

posted under Doinja's blog

Geen commentaar meer mogelijk.

 

          

Oude blogs